YHTEYS-
TIEDOT
0400 322278 Esa Haavisto
050 3230103 Henri Haavisto
-
Kalliomursketta ja luonnonsoraa maanrakennukseen

Kalliomurske 0-16 mm ja isommat raekoot

Tarvitsetko kalliomursketta? Haaviston Sora tuottaa kalliomursketta erilaisiin käyttötarkoituksiin asiakkaan tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme kuuluu koko Satakunta ja Varsinais-Suomi mukaanlukien Pori, Rauma sekä Turku.

Tilaa meiltä kalliomurske suoraan pihaan!

0400 322 278  -

Mitä kalliomurske on?

Kalliomurskeella viitataan murskattuun kiviainekseen, jonka pinnat ovat aina murtopintaisia. Murske on väriltään mustanharmaata kiviainesta. Se on lujaa ja kestävää materiaalia, joka sopii erinomaisesti vaativiin ja kuormittaviin olosuhteisiin esimerkiksi tietekniikassa ja rakennusten perustuksissa.

Kalliomursketta saadaan kun kalliolouhe hienonnetaan murskaimella. Tämän jälkeen kiviaines prosessoidaan hienommaksi materiaaliksi aina haluttuun raekokoon asti.

Kalliomurske on monipuolinen

Kalliomurskeella on useita käyttötarkoituksia. Sitä käytetään muun muassa teiden ja rakennusten kantavissa kerroksissa, teiden ja piha-alueiden päällysmateriaalina sekä asfaltissa. Kalliomursketta voidaan käyttää myös kosteuden katkaisuun ja viherrakentamiseen.

Mikä raekoko sopii tarkoitukseeni?

Kalliomursketta on saatavilla useita eri raekokoja, jotka vaihtelevat muutamasta millistä sataan milliin. Jokaisella murskekoolla on oma tyypillinen käyttökohteensa. Esimerkiksi pihaan sopii erikokoinen murske kuin rakennuspohjiin.

Kalliomurske 0-16 mm on pienirakeista kalliomursketta

Teiden ja pienien alueiden päällysmateriaali

Pienirakeinen murske (0-11 mm ja 0-16 mm) sopii erinomaisesti teiden päällysmateriaaliksi sekä pihateiden ja piha-alueiden kulutuskerrokseksi. Tuotetta käytetään teiden kunnossapitoon, tasauksiin ja kivetyspohjiin.

Kalliomurske 0-56 mm on keskikarkeaa mursketta ja sitä käytetään usein teiden ja rakennusten kantavissa kerroksissa.

Teiden ja rakennusten kantavat kerrokset

Keskikarkeat kalliomurskeet (0-31 mm, 0-56 mm ja 0-63 mm) soveltuvat parhaiten teiden ja rakennusten kantaviin kerroksiin.

Suurirakeista 0,9mm kalliomursketta.

Rakennuspohjien ja teiden jakavat kerrokset

Suurirakeinen kalliomurske (0-90 mm) soveltuu erityisen hyvin rakennuspohjien ja teiden maamassoja jakavan kerroksen tekemiseen. Karkealla murskeella voidaan myös vahvistaa päällyskerrosten kantavuutta.

Kalliomurske16-32 mm

Kosteuden katkaisu ja viherrakentaminen

16-32 mm kalliosepeliä käytetään pääasiassa kosteuden katkaisuun. Kalliosepeli sopii erinomaisesti myös viherrakentamiseen.

Kysy asiantuntijalta

Mikäli haluat keskustella siitä, mikä murske tai raekoko sopisi parhaalla mahdollisella tavalla käyttötarkoitukseesi, ota meihin yhteyttä! Asiantuntijamme neuvovat ja auttavat mielellään sopivan raekoon ja tuotteen valitsemisessa.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous 

Sepeli, salaojasepeli, hiekoitussepeli, kivituhka, asfaltin raaka-aine

Sepeliä, joka on oma murskelajinsa, käytetään imeytyksiin ja kosteuden katkaisuun. Se on hyödyllistä myös kapilaariveden katkaisussa talon seinustoilla, hiekoituksessa sekä salaojituksissa maamassojen erottamiseksi. 

Kivituhkaa hyödynnetään viherrakentamisessa, pihateiden ja -alueiden pintamateriaalina sekä kivetysten ja laattojen asentamisessa.

Kalliomursketta käytetään myös asfaltin raaka-aineena.


Syitä valita Haaviston Soran kalliomurske

Kalliomurskeet julkisille toimijoille sekä yksityisille henkilöille

Toimitamme kalliomurskeita julkisille toimijoille, muun muassa kaupungeille, kunnille ja urakoitsijoille. Omakotitalorakentajat ja kesämökkiläiset ovat myös iso osa asiakaskuntaamme. Olemme paikallinen toimija, tunnemme maaston ja olosuhteet erinomaisesti, joten osaamme neuvoa asiakkaita oikean tuotteen valinnassa.

Tilaa puhdasta ja laadukasta kalliomursketta Haaviston Sora Oy:ltä!

Tilaa kalliomurskeet

Facebook ikoni Linkedin ikoni

Copyright 2020 © Haaviston Sora Oy