YHTEYS-
TIEDOT
0400 322278 Esa Haavisto
050 3230103 Henri Haavisto
-
Kalliomursketta ja luonnonsoraa maanrakennukseen

Mukulakivi

Haaviston soran punertavat mukulakivet ovat haluttua tavaraa koristekäytössä. (Koot: 50-100 mm ja 100-200 mm.)

Mukulakivi eli kenttäkivi on luonnossa pyöreäreunaiseksi hioutunut kivi, jota käytetään erityisen paljon koristekivenä ja kiveyksissä. Suurempia mukulakiviä kutsutaan joskus myös seulanpääkiviksi ja vielä suurempia nimitetään pultereiksi.

Mukulakiven yleisimmät käyttökohteet

Mukulakivi taipuu monenlaisiin käyttötarkoituksiin, joista yleisimmät ovat:

Nykyisin mukulakiviä käytetään paljon liikenneympyröissä, liikenteenjakajissa ja pengerryksissä. Ne sopivat sokkelin ympärille ja koristekiviksi ja niillä on mukava reunustaa pihoja polkuja tai vaikkapa kukkapenkkejä.

Koska mukulakivistä on tehty paljon kenttäkiveyksiä, nimitetään niitä usein myös kenttäkiviksi. Kenttäkiveykset ovat perinteisesti tavallisia toreilla ja vanhoissa kaupungin osissa. Ennen autojen yleistymistä mukulakiveä käytettiin kaupunkialueilla teiden pinnoitteena. Historiallisissa kaupunkikohteissa mukulakiveen törmääkin tuon tuosta.

Maisemointikäytössä käytännöllistä mukulakiveä käytetään paljon tänäkin päivänä, koska se kestää hyvin kulutusta ja sääolosuhteita ja se luo kaupunkiympäristössä historiallista tunnelmaa.

Punertavia mukulakiviä saa kahdessa eri koossa

Haaviston Sora on tunnettu luonnonkiviensä punertavasta värisävystä, eivätkä mukulakivet ole tässä suhteessa poikkeus. Punertavia mukulakiviä on saatavana meiltä kahdessa eri koossa.

Kivituhka

Mukulakivi 50-100 mm

Luonnossa pyöreäreunaisiksi hioutuneet mukulakivet sopivat hyvin viherrakentamiseen, kivetyksiin ja muureihin.

Kivituhka

Mukulakivi 100-200 mm

Suurempia mukulakiviä kutsutaan usein myös seulanpääkiviksi ja ne sopivat samankaltaiseen käyttöön kuin pienemmät serkkunsa.

Meiltä saat myös neuvontaa

Palvelumalliimme kuuluu myös asiakkaan neuvominen materiaalien valinnassa. Käänny siis rohkeasti meidän puoleemme, kun mietit, millaisia kiviä tai millaista soraa tarvitset.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö

Pienet mukulakivitilaukset hoidamme muutamassa päivässä, suuremmat urakat toimitamme sovittujen aikataulujen mukaisesti.

 

Yhteyttä voit ottaa puhelimitse, sähköpostilla tai oheisella lomakkeella »

0400 322 278  -

Facebook ikoni Linkedin ikoni

Copyright 2020 © Haaviston Sora Oy