YHTEYS-
TIEDOT
0400 322278 Esa Haavisto
050 3230103 Henri Haavisto
-
Kalliomursketta ja luonnonsoraa maanrakennukseen

Scania on ollut alusta saakka mainio työjuhta 

Luotettava kalusto on Haaviston Soran toiminnassa erityisen tärkeässä asemassa. Arvostamme erityisesti Scania merkkistä raskaskalustoa yli muiden. Vanhojen autojen entisöinnistä kiinnostuneena Esa Haavisto onkin selvittänyt tämän merkin pitkää historiaa ja suunnittelee entisöivänsä museoikäisen Scania -kuorma-auton.

Scania on melkein 130 vuotta vanha yritys, joka valmisti ensin rautatievaunuja. Pian alkoi myös kuorma-autojen valmistus ja ensimmäiset mallit olivat kaksi kertaa nopeampi kuin 1900-luvun alkupuolella käytössä olleet hevoskärryt ja pystyivät kantamaan 1a.5 tonnia kuormaa. Malliltaan auto oli varsin erilainen nykyajan kuorma-autoon verrattuna.

Haaviston Sora luottaa Scaniaan.

Kuva: Ensimmäinen Scania -kuorma-auto.

Esan kiinnostus on erityisesti L/LS/LT 75 sarjan autoihin, joita valmistettiin aina 1960-luvulle asti. Niiden entisöinti on osien saatavuudesta ja auton ajettavuudesta johtuen mahdollista. Tämän aikakauden kuormurit ovat olleet näpsäkkä esi-isä kalustolle, joka on tällä hetkellä Haaviston Soralla päivittäisessä käytössä.


Kuorma-auto työmaalla.

Kuva: LT 75 mallin Scania 1960 -luvulta.


Kehityksen myötä kalustoon on tullut paljon uutta tekniikkaa, kuten 5/10 vaihdetta, 165 hv diesel/205 hv turbomoottorit, itsekantava kori, mittarit kuljettajan edessä, ohjaustehostin sekä ilmajarrut. Kaiken kaikkiaan Scania on osoittautunut syntymästään asti mainioksi työjuhdaksi ja on siten valikoitunut Haaviston Soran ykkösautoksi.

Scania on Haaviston Soran ykkösauto.

Kuva: Haaviston Soran Scania -merkkinen kuorma-auto arkisessa aherruksessaan.

Facebook ikoni Linkedin ikoni

Copyright 2020 © Haaviston Sora Oy