Toimitusaika 2-5 päivää

Kivituhka 0-8 mm, 1000 kg

Kivituhka on kalliosta peräisin olevaa hienojakoista kiviainesta, jota syntyy kalliomurskausprosessin sivutuotteena.

75,00  (alv 0%)

 • Toimitusaika 2-5 päivää
 • Nouto tai toimitus kohteeseen

Toimitusalue

Toimitusrahti 15 km sisällä montultamme (Rinnetie 3, Köyliö) 50 € — jos toimituskohde sijaitsee kauempana, pyydä tarjous toimituksesta »

Kivituhka on kalliosta peräisin olevaa hienojakoista kiviainesta, jota syntyy kalliomurskausprosessin sivutuotteena. Se tiivistyy käytössä kovaksi ja kauniin harmaaksi kerrokseksi, josta esimerkiksi rikkaruohot eivät helposti kasva läpi. Tyypilliset raekoot ovat 0-4 mm ja 0-8 mm.

Tuotetiedot

Kivituhka pihaan ja muihin käyttötarkoituksiin

Kivituhkalla voidaan pinnoittaa teitä ja pihoja sekä tasoittaa mahdollisia kuoppia. Kivituhka toimii myös saumaus- ja asennusmateriaalina laattojen ja kiveysten asennuksessa. Tähän tarkoitukseen se sopii tavallista hiekkaa paremmin siksi, että kivituhkassa eivät rikkaruohot viihdy.

Mahdollisia käyttökohteita ovat muun muassa seuraavat:

 • Maanpeitteeksi pihaan ja kulkuteille
 • Kiveysten ja laattojen asennukseen
 • Maanparannukseen puutarharhoissa

Kivituhkaa pihaan maanpeitteeksi ja kulkuteille

Kivituhka on erinomainen materiaali pihojen ja kulkuteiden päällystämiseen. Se tamppautuu käytössä kovaksi, harmaaksi pinnaksi ja tuntuu mukavalta jalan alla. Kivituhkan päällä voi huoletta kävellä avojaloin eikä se pistele. Tästä syystä sitä käytetäänkin paljon muun muassa mökkien ja omakotitalojen pihoilla. Tiiviytensä vuoksi se sopii hyvin myös kuoppien paikkaamiseen.

Kivituhkaa pihaan kiveysten ja laattojen asennukseen

Kun pihaa tai kulkuväyliä kivetään tai laatoitetaan, voidaan kivituhkaa käyttää tasoitekerroksena pihakivien tai laattojen alla, sekä saumausmateriaalina laattojen ja kivien välissä. Kalliosta louhittu kivituhka sisältää vain vähän orgaanista ainesta, jonka vuoksi se ei kovin helposti kerää osakseen kasvustoa. Lisäksi se pakkautuu käytössä kovaksi, joka myös osaltaan auttaa pitämään rikkaruohot poissa kivien ja laattojen välistä.

Kivituhka maanparannukseen puutarhoissa

Kivituhkaa käytetään myös puutarhoissa maanparannukseen, sillä se sisältää mineraaleja, vähentää maan happamuutta ja parantaa mm. savimaan koostumusta. Kivituhkaa voidaan myös sekoittaa kompostiin ja luonnonturpeeseen suhteessa 1:1:1 ja muodostaa siten uutta multaa.

Kivituhkan erilaiset raekoot ja niiden ominaisuudet

Haaviston Soran kivituhkaa on saatavana kahdessa eri raekoossa: 0-4 mm ja 0-8 mm.

Pienirakeisempi 0-4 mm kivituhka on erityisen optimaalinen asennusmateriaali, sillä se muokkautuu ja tiivistyy laattojen alle ja rakoihin erittäin tiiviisti. Molemmat raekoot soveltuvat erinomaisesti pintamateriaaliksi esimerkiksi teille, poluille ja pihoille. Kumpaakin kivituhkakokoa voidaan käyttää laattojen ja kivetysten asentamiseen.

Haaviston Sora Oy on asiantunteva ja luotettava paikallinen toimija

Palvelumalliimme kuuluu myös asiakkaan neuvominen materiaalien valinnassa, joten meidän puoleemme voit kääntyä aina kun mietit, millaista kiveä tai soraa tarvitset. Toimimme pääasiassa Köyliön ja Satakunnan alueella ja olemme tunnettuja siitä, että kuljetuksemme toimivat ajallaan.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö

Pienet kivituhkatilaukset hoidamme muutamassa päivässä, suuremmat urakat toimitamme sovittujen aikataulujen mukaisesti.

Yhteyttä voit ottaa puhelimitse, sähköpostilla tai oheisella lomakkeella.

Tarvitsetko myös?

Luonnonkivet

Hiekat

Sorat

Murskeet

Kivituhkat

Mullat

Kysy tuotteesta tai pyydä tarjous

Haaviston Sora Oy käyttää lomakkeen tietoja yhteydenottoon ja tuotteiden/ palveluiden tarjoamiseen sekä toimittamiseen. Lisätietoja löydät tietosuojasivulta »

  Haluan lisätietojaHaluan tarjouksen tuotteesta tai toimituksesta

  Haaviston Sora Oy

  Rinnetie 3
  27840 Köyliö

  Kiviainekset

  Esa Haavisto
  0400 322 278

  Rahtimurskaus

  Henri Haavisto
  050 323 0103

  Seuraa meitä somessa! Facebook

  Copyright © 2024 Haaviston Sora Oy