Toimitusaika 2-5 päivää

Kivituhka pihaan ja puutarhaan

Kivituhka on kalliosta peräisin olevaa hienojakoista kiviainesta, jota syntyy kalliomurskausprosessin sivutuotteena. Se tiivistyy käytössä kovaksi ja kauniin harmaaksi kerrokseksi, josta esimerkiksi rikkaruohot eivät helposti kasva läpi. Tyypilliset raekoot ovat 0-4 mm ja 0-8 mm. Perinteisemmän harmaan värin lisäksi valikoimassamme on myös musta kivituhka.

Ota yhteyttä kivituhkasta

Näytetään kaikki 2 tulosta

Kivituhkan käyttökohteita

Kivituhkalla voidaan pinnoittaa teitä ja pihoja sekä tasoittaa mahdollisia kuoppia. Kivituhka toimii myös saumaus- ja asennusmateriaalina laattojen ja kiveysten asennuksessa. Tähän tarkoitukseen se sopii tavallista hiekkaa paremmin siksi, että kivituhkassa eivät rikkaruohot viihdy. Meiltä on saatavilla myös mustaa kivituhkaa pihaan.

Mahdollisia käyttökohteita ovat muun muassa

  • maanpeite pihaan ja kulkuteille
  • kiveysten ja laattojen asennus
  • maanparannus puutarhoissa

Harmaa tai musta kivituhka pihaan maanpeitteeksi ja kulkuteille

Kivituhka on erinomainen materiaali pihojen ja kulkuteiden päällystämiseen. Se tamppautuu käytössä kovaksi, harmaaksi pinnaksi ja tuntuu mukavalta jalan alla. Kivituhka on myös pehmeää, se ei pistele läpi, joten omakotitalojen pihoilla ja mökeillä asukkaat voivat huolella kävellä kivituhkassa avojaloin. Tästä syystä sitä käytetäänkin paljon muun muassa mökkien ja omakotitalojen pihoilla.

Tiiviytensä vuoksi se sopii hyvin myös kuoppien paikkaamiseen. Kivituhkalla voidaan myös esimerkiksi reunustaa nurmikoita ja vaikkapa nuotiopaikkoja. Rikkaruohot ja muut kasvit eivät helposti kasva kivituhkassa, mikä luultavasti on yksi syy sen suosioon.

Kysy lisää kivituhkasta

Kivituhka pihaan kiveysten ja laattojen asennukseen

Kun pihaa tai kulkuväyliä kivetään tai laatoitetaan, voidaan kivituhkaa käyttää tasoitekerroksena pihakivien tai laattojen alla, sekä saumausmateriaalina laattojen ja kivien välissä. Se on helposti muokattava materiaali, joka toimii erinomaisesti laattojen raoissa ja tiivistyy käytön vaikutuksesta tasaiseksi kovaksi kerrokseksi.

Kalliosta louhittu kivituhka sisältää vain vähän orgaanista ainesta, jonka vuoksi se ei kovin helposti kerää osakseen kasvustoa. Lisäksi se pakkautuu käytössä kovaksi, joka myös osaltaan auttaa pitämään rikkaruohot poissa kivien ja laattojen välistä.

Kivituhka puutarhan maanparannukseen

Kivituhkaa käytetään myös puutarhoissa maanparannukseen, sillä se sisältää mineraaleja, vähentää maan happamuutta ja parantaa mm. savimaan koostumusta. Kivituhkaa voidaan myös sekoittaa kompostiin ja luonnonturpeeseen suhteessa 1:1:1 ja muodostaa siten uutta multaa.

Kivituhkan erilaiset raekoot ja niiden ominaisuudet

Haaviston Soran kivituhkaa on saatavana kahdessa eri raekoossa: 0-4 mm ja 0-8 mm.

Pienirakeisempi 0-4 mm kivituhka on erityisen optimaalinen asennusmateriaali, sillä se muokkautuu ja tiivistyy laattojen alle ja rakoihin erittäin tiiviisti. Molemmat raekoot soveltuvat erinomaisesti pintamateriaaliksi esimerkiksi teille, poluille ja pihoille. Kumpaakin kivituhkakokoa voidaan käyttää laattojen ja kivetysten asentamiseen. Värivaihtoehtoina ovat harmaa tai musta kivituhka.

Haaviston Sora Oy on asiantunteva ja luotettava paikallinen toimija

Palvelumalliimme kuuluu myös asiakkaan neuvominen materiaalien valinnassa, joten meidän puoleemme voit kääntyä aina kun mietit, millaista kiveä tai soraa tarvitset. Toimimme pääasiassa Köyliön ja Satakunnan alueella ja olemme tunnettuja siitä, että kuljetuksemme toimivat ajallaan.

Pienet kivituhkatilaukset hoidamme muutamassa päivässä, suuremmat urakat toimitamme sovittujen aikataulujen mukaisesti. Tilaa kivituhka pihaan!

Pyydä tarjous kivituhkasta

Haaviston Sora Oy

Rinnetie 3
27840 Köyliö

Kiviainekset

Esa Haavisto
0400 322 278

Rahtimurskaus

Henri Haavisto
050 323 0103

Seuraa meitä somessa! Facebook

Copyright © 2024 Haaviston Sora Oy