Toimitusaika 2-5 päivää

Kalliosepeliä/ salaojasepeliä kahdessa eri koossa

Kalliosepeli on kalliosta louhittua, karkeaa kiviainesta, jota saa Haaviston Soralta 8-16 ja 16-32 millisenä sepelinä. Käytä salaojasepelinä esimerkiksi kosteuden katkaisuun ja imetyskenttiin.

Kalliosepeli sopii erinomaisesti

  • kapillaari-ilmiön/ kosteuden katkaisuun
  • erilaisiin imeytyskenttiin esim. salaojissa
  • viherrakentamiseen

Kalliosepeli eroaa kalliomurskeesta siten, että siitä on seulottu pois kaikki pienempi kiviaines, kuten kivituhka. Sepeli on siis pelkkää mursketta tasalaatuisempaa ja sepelilohkareiden väliin jää myös tyhjää tilaa, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää kosteuden katkaisuun.

Kysy lisää kalliosepelistä

Näytetään kaikki 2 tulosta

Kalliosepelin yleisimmät käyttökohteet

Kalliosepeliä nähdään useimmin rakennusten alla, sokkeleiden ympärillä ja salaojasepelinä, jolloin sen suuri raekoko pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Lisäksi varsinkin suurempaa kalliosepeliä 16-32 mm käytetään myös puutarhoissa.

Kapillaarikatkon aikaansaamiseksi kantavan kiviaineksen tulee olla raekooltaan tarpeeksi suurta, joten kalliosepeli sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Ilmavasti toisiinsa nojaavat pienlohkareet estävät kosteuden siirtymistä maaperästä perustuksiin.

Ilmavuus toimii myös toisinpäin eli kun sepelin päälle valuu esimerkiksi vettä tai muuta nestettä, pääsee vesi valumaan lohkareiden välistä suoraan maaperään tai vaikkapa salaojaan.

Viherrakentamisessa varsinkin suurempaa kalliosepeliä käytetään paljon puutarhoissa sen läpäisevyyden vuoksi. Sepeli on omalla tavallaan kaunista ja sitä voi käyttää myös koristerakentamisessa. Kaltevilla pinnoilla kulmikkaat lohkareet pysyvät lisäksi hyvin paikoillaan.

Salaojasepeli on nimensä mukaan omimmillaan kohteissa, joissa maakerrosten läpi tunkeutuva vesi halutaan ohjata sepelin avulla salaojaan.

Meiltä saat neuvontaa kiviasioissa

Palvelumalliimme kuuluu myös asiakkaan neuvominen materiaalien valinnassa kuten esimerkiksi salaojasepelin osalta. Käänny siis rohkeasti meidän puoleemme, kun mietit millaista kiveä tai soraa tarvitset.

Pienet kalliosepelitilaukset hoidamme muutamassa päivässä, suuremmat urakat toimitamme sovittujen aikataulujen mukaisesti.

Ota yhteyttä kalliosepelistä

Haaviston Sora Oy

Rinnetie 3
27840 Köyliö

Kiviainekset

Esa Haavisto
0400 322 278

Rahtimurskaus

Henri Haavisto
050 323 0103

Seuraa meitä somessa! Facebook

Copyright © 2024 Haaviston Sora Oy