Toimitusaika 2-5 päivää

Kalliomurske, kivimurske

Haaviston Sora tuottaa lujaa ja kestävää kalliomursketta erilaisiin vaativiin ja kuormittaviin olosuhteisiin asiakkaan tarpeiden mukaan.

Kalliomurske sopii erinomaisesti käytettäväksi esimerkiksi tietekniikassa ja rakennusten perustuksissa. Toimialueeseemme kuuluu koko Satakunta ja Varsinais-Suomi mukaan lukien Pori, Rauma sekä Turku.

Ota yhteyttä kalliomurskeesta

Laske, kuinka paljon maa-ainesta tarvitaan


Näytetään kaikki 6 tulosta

Mitä kalliomurske on?

Kalliomurskeella viitataan murskattuun kiviainekseen, jonka pinnat ovat aina murtopintaisia. Kallio- eli kivimurske on väriltään mustanharmaata kiviainesta. Se on lujaa ja kestävää materiaalia, joka sopii erinomaisesti vaativiin ja kuormittaviin olosuhteisiin esimerkiksi tietekniikassa ja rakennusten perustuksissa.

Kalliomursketta saadaan, kun kalliolouhe hienonnetaan murskaimella. Tämän jälkeen kiviaines prosessoidaan hienommaksi materiaaliksi aina haluttuun raekokoon asti. Kiviaineksen koolla on vaikutus kalliomurske hintaan.

Kuinka kalliomursketta tehdään?

Kalliomurskeen valmistus on monivaiheinen prosessi. Ensin hankitaan louhintaluvat ympäristöviranomaisilta, puhdistetaan louhittava kallioalue pintamateriaalista ja puustosta. Seuraavaksi porataan räjähdysaineen asennukseen tarvittavat reiät, minkä jälkeen panostaja räjäyttää ko. kallioalueen louheeksi.

Isot louheet rammeroidaan eli ns. vasaroidaan tarvittaessa, jonka jälkeen päästään murskaamaan. Murskausprosessissa on 2-3 murskainta ja tarvittava murskeen siirtolaitteisto, jotta saadaan valmistettua eri raekoot. Materiaalit täytyy myös hyväksyttää laboratoriossa ennen myyntiä, sillä kyseessä on CE-merkitty tuote.

Kysy kalliomurske hinta – pyydä tarjous

Kalliomurskella on monipuolisia käyttökohteita

Kalliomurske on monipuolinen tuote, jolla on useita käyttötarkoituksia. Kallio- eli kivimursketta käytetään muun muassa teiden ja rakennusten kantavissa kerroksissa, teiden ja piha-alueiden päällysmateriaalina sekä asfaltissa. Sitä voidaan käyttää myös kosteuden katkaisuun ja viherrakentamiseen.

Kalliomursketta on saatavilla useita eri raekokoja. Murskeen koot vaihtelevat muutamasta millistä sataan milliin. Jokaisella murskekoolla oma tyypillinen käyttökohteensa. Pihaan esimerkiksi sopii erikokoinen rae kuin vaikkapa rakennuspohjiin.

Teiden ja pienien alueiden päällysmateriaali

Pienirakeinen murske (0-11 mm ja 0-16 mm) sopii erinomaisesti teiden päällysmateriaaliksi sekä pihateiden ja piha-alueiden kulutuskerrokseksi. Tuotetta käytetään teiden kunnossapitoon, tasauksiin ja kivetyspohjiin.

Tilaa kalliomurske pihaan

Teiden ja rakennusten kantavat kerrokset

Keskikarkeat kalliomurskeet (0-31 mm, 0-56 mm ja 0-63 mm) soveltuvat parhaiten teiden ja rakennusten kantaviin kerroksiin.

Rakennuspohjien ja teiden jakavat kerrokset

Suurirakeinen kivimurske (0-90 mm) soveltuu erityisen hyvin rakennuspohjien ja teiden maamassoja jakavan kerroksen tekemiseen. Karkealla murskeella voidaan myös vahvistaa päällyskerrosten kantavuutta.

Kosteuden katkaisu ja viherrakentaminen

16-32 mm kalliosepeliä käytetään pääasiassa kosteuden katkaisuun. Kalliosepeli sopii erinomaisesti myös viherrakentamiseen.

Kysy asiantuntijalta

Mikäli haluat keskustella siitä, mikä kivimurske tai raekoko sopisi parhaalla mahdollisella tavalla käyttötarkoitukseesi, otathan meihin yhteyttä! Asiantuntijamme neuvovat ja auttavat mielellään sopivan raekoon ja tuotteen valitsemisessa.

Kysy lisää kalliomurskeesta

Haaviston Sora Oy

Rinnetie 3
27840 Köyliö

Kiviainekset

Esa Haavisto
0400 322 278

Rahtimurskaus

Henri Haavisto
050 323 0103

Seuraa meitä somessa! Facebook

Copyright © 2024 Haaviston Sora Oy