YHTEYS-
TIEDOT
0400 322278 Esa Haavisto
050 3230103 Henri Haavisto
-
Kalliomursketta ja luonnonsoraa maanrakennukseen

Kalliosepeli

Kalliosepeli on kalliosta louhittua, karkeaa kiviainesta, jota saa Haaviston soralta sekä 8-16 että 16-32 millisenä sepelinä.

Kalliosepeli eroaa kalliomurskeesta siten, että siitä on seulottu pois kaikki pienempi kivi-aines, kuten kivituhka. Sepeli on siis pelkkää mursketta tasalaatuisempaa ja sepelilohkareiden väliin jää myös tyhjää tilaa, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää kosteuden katkaisuun.

Kalliosepelin yleisimmät käyttökohteet

Kalliosepeliä nähdään useimmin rakennusten alla, sokkeleiden ympärillä ja salaojissa, joissa sen suuri raekoko pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Lisäksi varsinkin suurempaa kalliosepeliä käytetään myös puutarhoissa.

Kalliosepeli sopii erinomaisesti:

Kapillaarikatkon aikaansaamiseksi kantavan kiviaineksen tulee olla raekooltaan tarpeeksi suurta, joten kalliosepeli sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Ilmavasti toisiinsa nojaavat pienlohkareet estävät kosteuden siirtymistä maaperästä perustuksiin.

Ilmavuus toimii myös toisinpäin, eli kun sepelin päälle valuu  esimerkiksi vettä tai muuta nestettä, pääsee vesi valumaan lohkareiden välistä suoraan maaperään tai vaikkapa salaojaan.

Viherrakentamisessa varsinkin suurempaa kalliosepeliä käytetään paljon puutarhoissa osin sen läpäisevyyden vuoksi, mutta myös siksi, että sekin on omalla tavallaan kaunista ja sitä voi sen vuoksi käyttää myös koristerakentamisessa. Kaltevilla pinnoilla kulmikkaat lohkareet pysyvät lisäksi hyvin paikoillaan. 

Kalliosepeliä kahdessa eri koossa

Haaviston Soralta saat kalliosepeliä kahdessa eri koossa. Molemmat sopivat kosteudenkatkaisuun ja imetyskenttiin, mutta myös muihin käyttötarkoituksiin.

Kivituhka

Kalliosepeli (KAS) 8-16 mm

Käyttökohteina imeytyskentät ja kosteuden katkaisu. Pysyy tukevasti paikallaan kaltevissakin kohdissa.

Kivituhka

Kalliosepeli (KAS) 16-32 mm

Kalliosepeliä käytetään pääasiassa kosteuden katkaisuun, mutta suurempirakeinen kalliosepeli sopii erinomaisesti myös viherrakentamiseen.

Meiltä saat myös neuvontaa

Palvelumalliimme kuuluu myös asiakkaan neuvominen materiaalien valinnassa. Käänny siis rohkeasti meidän puoleemme, kun mietit, millaista kiveä tai soraa tarvitset.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö

Pienet kalliosepelitilaukset hoidamme muutamassa päivässä, suuremmat urakat toimitamme sovittujen aikataulujen mukaisesti.

Yhteyttä voit ottaa puhelimitse, sähköpostilla tai oheisella lomakkeella »

0400 322 278  -

Facebook ikoni Linkedin ikoni

Copyright 2020 © Haaviston Sora Oy