Toimitusaika 2-5 päivää

Kalliosepeli (KAS) 16-32 mm

Kalliosepeliä käytetään pääasiassa kosteuden katkaisuun, mutta suurempirakeinen kalliosepeli sopii erinomaisesti myös viherrakentamiseen.

 • Raekoko: 16-32 mm

Tuote on saatavana ainoastaan irtotavarana

Pyydä tarjous »
 • Toimitusaika 2-5 päivää
 • Nouto tai toimitus kohteeseen

Kalliosepeli on kalliosta louhittua, karkeaa kiviainesta, jota saa Haaviston soralta sekä 8-16 että 16-32 millisenä sepelinä.

Kalliosepeli eroaa kalliomurskeesta siten, että siitä on seulottu pois kaikki pienempi kivi-aines, kuten kivituhka. Sepeli on siis pelkkää mursketta tasalaatuisempaa ja sepelilohkareiden väliin jää myös tyhjää tilaa, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää kosteuden katkaisuun.

Tuotetiedot

Kalliosepelin yleisimmät käyttökohteet

Kalliosepeliä nähdään useimmin rakennusten alla, sokkeleiden ympärillä ja salaojissa, joissa sen suuri raekoko pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Lisäksi varsinkin suurempaa kalliosepeliä käytetään myös puutarhoissa.

Kalliosepeli sopii erinomaisesti:

 • kapillaari-ilmiön / kosteuden katkaisuun
 • erilaisiin imeytyskenttiin esim. salaojissa
 • viherrakentamiseen

Kapillaarikatkon aikaansaamiseksi kantavan kiviaineksen tulee olla raekooltaan tarpeeksi suurta, joten kalliosepeli sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Ilmavasti toisiinsa nojaavat pienlohkareet estävät kosteuden siirtymistä maaperästä perustuksiin.

Ilmavuus toimii myös toisinpäin, eli kun sepelin päälle valuu  esimerkiksi vettä tai muuta nestettä, pääsee vesi valumaan lohkareiden välistä suoraan maaperään tai vaikkapa salaojaan.

Viherrakentamisessa varsinkin suurempaa kalliosepeliä käytetään paljon puutarhoissa osin sen läpäisevyyden vuoksi, mutta myös siksi, että sekin on omalla tavallaan kaunista ja sitä voi sen vuoksi käyttää myös koristerakentamisessa. Kaltevilla pinnoilla kulmikkaat lohkareet pysyvät lisäksi hyvin paikoillaan.

Kalliosepeliä kahdessa eri koossa

Haaviston Soralta saat kalliosepeliä kahdessa eri koossa. Molemmat sopivat kosteudenkatkaisuun ja imetyskenttiin, mutta myös muihin käyttötarkoituksiin.

8-16 mm kalliosepelin käyttökohteina imeytyskentät ja kosteuden katkaisu. Pysyy tukevasti paikallaan kaltevissakin kohdissa.

16-32 mm kalliosepeliä käytetään pääasiassa kosteuden katkaisuun, mutta suurempirakeinen kalliosepeli sopii erinomaisesti myös viherrakentamiseen.

Meiltä saat myös neuvontaa

Palvelumalliimme kuuluu myös asiakkaan neuvominen materiaalien valinnassa. Käänny siis rohkeasti meidän puoleemme, kun mietit, millaista kiveä tai soraa tarvitset.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö

Pienet kalliosepelitilaukset hoidamme muutamassa päivässä, suuremmat urakat toimitamme sovittujen aikataulujen mukaisesti.

Yhteyttä voit ottaa puhelimitse, sähköpostilla tai oheisella lomakkeella.

Tarvitsetko myös?

Luonnonkivet

Hiekat

Sorat

Murskeet

Kivituhkat

Mullat

Kysy tuotteesta tai pyydä tarjous

Haaviston Sora Oy käyttää lomakkeen tietoja yhteydenottoon ja tuotteiden/ palveluiden tarjoamiseen sekä toimittamiseen. Lisätietoja löydät tietosuojasivulta »

  Haluan lisätietojaHaluan tarjouksen tuotteesta tai toimituksesta

  Haaviston Sora Oy

  Rinnetie 3
  27840 Köyliö

  Kiviainekset

  Esa Haavisto
  0400 322 278

  Rahtimurskaus

  Henri Haavisto
  050 323 0103

  Seuraa meitä somessa! Facebook

  Copyright © 2024 Haaviston Sora Oy