YHTEYS-
TIEDOT
0400 322278 Esa Haavisto
050 3230103 Henri Haavisto
-
Kalliomursketta ja luonnonsoraa maanrakennukseen

Kivituhka pihaan

Kivituhka on kalliosta peräisin olevaa hienojakoista kiviainesta, jota syntyy kalliomurskausprosessin sivutuotteena. Se tiivistyy käytössä kovaksi ja kauniin harmaaksi kerrokseksi, josta esimerkiksi rikkaruohot eivät helposti kasva läpi. Tyypilliset raekoot ovat 0-4 mm ja 0-8 mm.

0400 322 278  -

Kivituhka pihaan ja muihin käyttötarkoituksiin

Kivituhkalla voidaan pinnoittaa teitä ja pihoja sekä tasoittaa mahdollisia kuoppia. Kivituhka toimii myös saumaus- ja asennusmateriaalina laattojen ja kiveysten asennuksessa. Tähän tarkoitukseen se sopii tavallista hiekkaa paremmin siksi, että kivituhkassa eivät rikkaruohot viihdy.

Mahdollisia käyttökohteita ovat muun muassa seuraavat:

Kivituhka pihaan sekä muihin monipuolisiin käyttötarkoituksiin

Pienet tiet, polut ja pihat

Kivituhka on erinomainen materiaali pihaan mm. kulkuteiden päällystämiseen. Kivituhkalla voidaan myös esimerkiksi reunustaa nurmikoita ja vaikkapa nuotiopaikkoja. Rikkaruohot ja muut kasvit eivät helposti kasva kivituhkassa, mikä luultavasti on yksi syy sen suosioon. Kivituhka on myös pehmeää, se ei pistele läpi, joten omakotitalojen pihoilla ja mökeillä asukkaat voivat huolella kävellä kivituhkassa avojaloin. Se polkeutuu käytössä kovaksi ja tasaiseksi kauniin harmaaksi pinnaksi.

Kivituhka pihaan ja muihin monipuolisiin käyttötarkoituksiin

Kivetysten ja laattojen asennus

Kun pihaa tai kulkuväyliä kivetetään tai laatoitetaan, voidaan kivituhkaa käyttää tasoitekerroksena pihakivien tai laattojen alla. Se on helposti muokattava materiaali, joka toimii erinomaisesti laattojen raoissa ja tiivistyy käytön vaikutuksesta tasaiseksi kovaksi kerrokseksi.

Kivituhkaa pihaan maanpeitteeksi ja kulkuteille

Kivituhka on erinomainen materiaali pihojen ja kulkuteiden päällystämiseen. Se tamppautuu käytössä kovaksi, harmaaksi pinnaksi ja tuntuu mukavalta jalan alla. Kivituhkan päällä voi huoletta kävellä avojaloin eikä se pistele. Tästä syystä sitä käytetäänkin paljon muun muassa mökkien ja omakotitalojen pihoilla. Tiiviytensä vuoksi se sopii hyvin myös kuoppien paikkaamiseen.

Kivituhkaa pihaan kiveysten ja laattojen asennukseen

Kun pihaa tai kulkuväyliä kivetään tai laatoitetaan, voidaan kivituhkaa käyttää tasoitekerroksena pihakivien tai laattojen alla, sekä saumausmateriaalina laattojen ja kivien välissä. Kalliosta louhittu kivituhka sisältää vain vähän orgaanista ainesta, jonka vuoksi se ei kovin helposti kerää osakseen kasvustoa. Lisäksi se pakkautuu käytössä kovaksi, joka myös osaltaan auttaa pitämään rikkaruohot poissa kivien ja laattojen välistä.

Kivituhka maanparannukseen puutarhoissa

Kivituhkaa käytetään myös puutarhoissa maanparannukseen, sillä se sisältää mineraaleja, vähentää maan happamuutta ja parantaa mm. savimaan koostumusta. Kivituhkaa voidaan myös sekoittaa kompostiin ja luonnonturpeeseen suhteessa 1:1:1 ja muodostaa siten uutta multaa.

Kivituhkan erilaiset raekoot ja niiden ominaisuudet

Haaviston Soran kivituhkaa on saatavana kahdessa eri raekoossa: 0-4 mm ja 0-8 mm.

Pienirakeisempi 0-4 mm kivituhka on erityisen optimaalinen asennusmateriaali, sillä se muokkautuu ja tiivistyy laattojen alle ja rakoihin erittäin tiiviisti. Molemmat raekoot soveltuvat erinomaisesti pintamateriaaliksi esimerkiksi teille, poluille ja pihoille. Kumpaakin kivituhkakokoa voidaan käyttää laattojen ja kivetysten asentamiseen.

0400 322 278  -

Haaviston Sora Oy on asiantunteva ja luotettava paikallinen toimija

Palvelumalliimme kuuluu myös asiakkaan neuvominen materiaalien valinnassa, joten meidän puoleemme voit kääntyä aina kun mietit, millaista kiveä tai soraa tarvitset. Toimimme pääasiassa Köyliön ja Satakunnan alueella ja olemme tunnettuja siitä, että kuljetuksemme toimivat ajallaan.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö

Pienet kivituhkatilaukset hoidamme muutamassa päivässä, suuremmat urakat toimitamme sovittujen aikataulujen mukaisesti.

Yhteyttä voit ottaa puhelimitse, sähköpostilla tai oheisella lomakkeella »

0400 322 278  -

Facebook ikoni Linkedin ikoni

Copyright 2020 © Haaviston Sora Oy