Laadukkaat kiviainekset ja ketterä rahtimurskauspalvelu

Scania on ollut alusta saakka mainio työjuhta

Luotettava kalusto on Haaviston Soran toiminnassa erityisen tärkeässä asemassa. Arvostamme erityisesti Scania merkkistä raskaskalustoa yli muiden. Vanhojen autojen entisöinnistä kiinnostuneena Esa Haavisto onkin selvittänyt tämän merkin pitkää historiaa ja suunnittelee entisöivänsä museoikäisen Scania -kuorma-auton.

Scania on melkein 130 vuotta vanha yritys, joka valmisti ensin rautatievaunuja. Pian alkoi myös kuorma-autojen valmistus ja ensimmäiset mallit olivat kaksi kertaa nopeampi kuin 1900-luvun alkupuolella käytössä olleet hevoskärryt ja pystyivät kantamaan 1a.5 tonnia kuormaa. Malliltaan auto oli varsin erilainen nykyajan kuorma-autoon verrattuna.

Haaviston Sora luottaa Scaniaan.

Kuva: Ensimmäinen Scania -kuorma-auto.

Esan kiinnostus on erityisesti L/LS/LT 75 sarjan autoihin, joita valmistettiin aina 1960-luvulle asti. Niiden entisöinti on osien saatavuudesta ja auton ajettavuudesta johtuen mahdollista. Tämän aikakauden kuormurit ovat olleet näpsäkkä esi-isä kalustolle, joka on tällä hetkellä Haaviston Soralla päivittäisessä käytössä.

Kuorma-auto työmaalla.

Kuva: LT 75 mallin Scania 1960 -luvulta.


Kehityksen myötä kalustoon on tullut paljon uutta tekniikkaa, kuten 5/10 vaihdetta, 165 hv diesel/205 hv turbomoottorit, itsekantava kori, mittarit kuljettajan edessä, ohjaustehostin sekä ilmajarrut. Kaiken kaikkiaan Scania on osoittautunut syntymästään asti mainioksi työjuhdaksi ja on siten valikoitunut Haaviston Soran ykkösautoksi.

Scania on Haaviston Soran ykkösauto.

Kuva: Haaviston Soran Scania -merkkinen kuorma-auto arkisessa aherruksessaan.


Muita artikkeleitamme

Teiden sorastus on ajankohtaista keväällä

Soratien pinta täytyy uusia aika ajoin, sillä tien pinta kuluu, syntyy kuoppia ja osa pintamateriaalista kulkeutuu käytön seurauksena tien reunoille. Lue miksi sorastus on tärkeää ja millaista mursketta sorastukseen käytetään.

Scania on ollut alusta saakka mainio työjuhta

Luotettava kalusto on Haaviston Soran toiminnassa erityisen tärkeässä asemassa. Haaviston Soralla arvostetaan erityisesti Scania merkkistä raskaskalustoa yli muiden. Lue lisää Scanian kehityksestä.

Älä tingi tieturvallisuudesta murskaustyömaan lähellä

Valtateiden varsilla tehdään tien kunnostusten, levennysten ja linjausmuutosten yhteydessä usein myös murskaustöitä. Lue mitä riskejä murskaustyömaan lähistöllä on ja miten Haaviston Sora pitää huolta turvallisuudesta.

Haaviston Sora Oy

Rinnetie 3
27840 Köyliö

Kiviainekset

Esa Haavisto
0400 322 278

Rahtimurskaus

Henri Haavisto
050 323 0103

Seuraa meitä somessa! Facebook

Copyright © 2024 Haaviston Sora Oy