Laadukkaat kiviainekset ja ketterä rahtimurskauspalvelu

Älä tingi tieturvallisuudesta murskaustyömaan lähellä

Valtateiden varsilla tehdään tien kunnostusten, levennysten ja linjausmuutosten yhteydessä usein myös murskaustöitä. Liikenne on kesäaikaan vilkasta ja vaaratilanteita tulee, jos murskaustyömaan lähelle asetettuja nopeusrajoituksia ei noudateta.

Valtatien varressa olevat murskaustyömaat ovat haastavia, sillä raskas kalusto joutuu liikkumaan suhteellisen ahtaalla alueella jatkuvan liikennevirran keskellä tai lähituntumassa. Näillä kunnostusalueilla voivat olla käynnissä maankaivuutyöt, erilaisten maamassojen siirrot, rumpujen rakennustyöt, kallioräjäytykset tai louhitun kiven murskaustyöt.

Murskaustyömaan ohitus tehdään autoilijoille mahdollisimman turvalliseksi liikennemerkein ja -valoin, liikenteenohjaajan tai saattoauton avulla, mutta silti työmailla näkee lähes päivittäin yksityisautoilijoita, jotka aiheuttavat vaaratilanteita liian kovilla ajonopeuksilla.

Tieturvallisuus kannattaa muistaa murskaustyömaan lähellä.

Riskit työmaiden lähistöllä

Murskaustyömaa tulee ohittaa nopeusrajoituksia noudattaen, sillä alueella työskentelee paljon maanrakennuskoneita. Esimerkiksi hitaasti ajavaa traktoria ei kannata lähteä ohittamaan nopeusrajoitusalueella, sillä alueella on usein heikko näkyvyys ja liikennerajoitteita. Ruuhkassa tapahtuva ohitus voi aiheuttaa vaaratilanteen. Lisäksi kiven murskauksesta voi vapautua ilmaan kivipölyä, joka saattaa ajautua liikenteen sekaan ja takertua auton tuulilasiin heikentäen näkyvyyttä entisestään.

Työmaan ohittamiseen rakennetaan tarvittaessa kiertotiet, mutta nämä tiet ovat yleensä väliaikaisia, joten ne eivät salli kovia nopeuksia. Korkeuserot, tien pinnoitus ja linjaus sekä liityntätapa pysyvään tiehen voivat aiheuttaa vaaratilanteita, jos rajoituksia ei noudateta.

Haaviston Sora pitää huolta turvallisuudesta

Me Haaviston Soralla olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että työmailla esiintyy vaaratilanteita, jotka liittyvät yksityisautoilijoiden liian suuriin ajonopeuksiin. Toivommekin, että autoilijat kiinnittäisivät paremmin huomiota työmaiden liikennerajoitteisiin, jotta työskentely ja työmaiden ohitus on turvallista kaikille osapuolille.

Me olemme murskausalan perheyritys, joka tuottaa maa- ja kiviaineksia rakentamisen tarpeisiin. Tutustu murskauspalveluihimme täällä.


Muita artikkeleitamme

Älä tingi tieturvallisuudesta murskaustyömaan lähellä

Valtateiden varsilla tehdään tien kunnostusten, levennysten ja linjausmuutosten yhteydessä usein myös murskaustöitä. Lue mitä riskejä murskaustyömaan lähistöllä on ja miten Haaviston Sora pitää huolta turvallisuudesta.

Piha kesäksi kuntoon − aloita suunnittelu ajoissa!

Piharakentaminen kannattaa aloittaa suunnittelutyöllä jo talvella, jotta projekti on valmis aloitettavaksi, kun routa keväällä sulaa ja maa kuivahtaa. Lue Haaviston Soran vinkit piharakentamiseen.

Murskeiden CE-merkintä varmistaa tuotteen laadun

Haaviston Sora toimittaa CE-merkittyjä murskeita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Lue mitä murskeiden CE-merkintä tarkoittaa ja miksi sitä tarvitaan?

Haaviston Sora Oy

Rinnetie 3
27840 Köyliö

Kiviainekset

Esa Haavisto
0400 322 278

Rahtimurskaus

Henri Haavisto
050 323 0103

Seuraa meitä somessa! Facebook

Copyright © 2024 Haaviston Sora Oy