Toimitusaika 2-5 päivää

Singeli

Singelikivi on seulottua ja luonnon hiomaa kiviainesta, jonka raekoko on alle 50 mm. Singelikivi tunnetaan myös nimellä Somero.

Haaviston Soralle tyypillinen singeli on väriltään punertavaa ja peräisin Köyliön alueelta, jonka harjualueilla kivet ovat hioutuneet viimeisen jääkauden liikutellessa maamassoja eri suuntiin.

Singelikivi on mukulakiveä pienempää ja sitä käytetään esimerkiksi:

  • koristeena ja maanpeitteenä
  • kalansuojelutyössä kalojen kutusorana
  • salaojien imeytyskenttänä.

Kysy lisää singelikivestä

Näytetään kaikki 3 tulosta

Singelikivi on monikäyttöinen ja tyylikäs kiviaines

Haaviston Soran punertava singelikivi on ulkonäöltään koristeellista ja sopii esimerkiksi istutusalueiden kivielementteihin tai sokkelien reunustoille. Tällaisessa käytössä se näyttää kauniilta ja pitää suodatinkankaan päälle asetettuna rikkaruohot poissa sieltä, minne ne eivät kuulu. Erityisen suosittua singeli on japanilaistyylisissä puutarhoissa, mutta sitä näkee yhä useammin myös tavallisissa suomalaisissa pihoissa, joissa esimerkiksi pihapolkujen päällystäminen kivillä on yleistynyt.

Purojen kunnostushankkeissa singeli tunnetaan kalojen kutusorana. Eri raekokoja yhdistelemällä saadaan tähän tarkoitukseen sopivaa kiviainesta, joka tarjoaa sopivia piilopaikkoja syntyville kalanpoikasille. Koska singeli on sen kokoista, että vedelle jää tilaa kulkea sen raoista läpi, se toimii myös erinomaisesti imeytyskenttänä salaojissa ja muussa vastaavanlaisessa käyttötarkoituksessa.

Luonnon hiomaa

Tavanomaisesta kivimurskeesta singelikivet eroavat siten, että luonto on hionut ne sileäksi eikä singeliä ole valmistettu suuremmista kivistä murskaamalla. Se on siis täysin puhdas suomalainen luonnontuote, joka on ainoastaan koneellisesti seulomalla eroteltu muusta maa- ja kiviaineksesta erilleen.

Saatavana eri raekoissa

Haaviston Soran punertavan sävyistä singeliä on saatana raekoissa 8- 16 mm, 16-32 mm ja 20-50 mm. Toimitamme kiviainesta Köyliöstä käsin kaikkialle Satakuntaan, Varsinais-Suomeen ja Pirkanmaalle.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö

Kerro meille kuinka paljon ja minkä kokoista singeliä tarvitset, niin lähetämme sinulle tarjouksen haluamastasi raekoosta. Tilaa singeli pihaan!

Pyydä tarjous singelikivistä

Haaviston Sora Oy

Rinnetie 3
27840 Köyliö

Kiviainekset

Esa Haavisto
0400 322 278

Rahtimurskaus

Henri Haavisto
050 323 0103

Seuraa meitä somessa! Facebook

Copyright © 2023 Haaviston Sora Oy