Toimitusaika 2-5 päivää

Kalliosepeliä kahdessa eri koossa

Kalliosepeli on kalliosta louhittua, karkeaa kiviainesta, jota saa Haaviston soralta sekä 8-16 että 16-32 millisenä sepelinä.

Kalliosepeli sopii erinomaisesti:

  • kapillaari-ilmiön / kosteuden katkaisuun
  • erilaisiin imeytyskenttiin esim. salaojissa
  • viherrakentamiseen

Kalliosepeli eroaa kalliomurskeesta siten, että siitä on seulottu pois kaikki pienempi kivi-aines, kuten kivituhka. Sepeli on siis pelkkää mursketta tasalaatuisempaa ja sepelilohkareiden väliin jää myös tyhjää tilaa, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää kosteuden katkaisuun.

Ota meihin yhteyttä

Näytetään kaikki 2 tulosta

Kalliosepelin yleisimmät käyttökohteet

Kalliosepeliä nähdään useimmin rakennusten alla, sokkeleiden ympärillä ja salaojissa, joissa sen suuri raekoko pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Lisäksi varsinkin suurempaa kalliosepeliä käytetään myös puutarhoissa.

Kapillaarikatkon aikaansaamiseksi kantavan kiviaineksen tulee olla raekooltaan tarpeeksi suurta, joten kalliosepeli sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Ilmavasti toisiinsa nojaavat pienlohkareet estävät kosteuden siirtymistä maaperästä perustuksiin.

Ilmavuus toimii myös toisinpäin, eli kun sepelin päälle valuu  esimerkiksi vettä tai muuta nestettä, pääsee vesi valumaan lohkareiden välistä suoraan maaperään tai vaikkapa salaojaan.

Viherrakentamisessa varsinkin suurempaa kalliosepeliä käytetään paljon puutarhoissa osin sen läpäisevyyden vuoksi, mutta myös siksi, että sekin on omalla tavallaan kaunista ja sitä voi sen vuoksi käyttää myös koristerakentamisessa. Kaltevilla pinnoilla kulmikkaat lohkareet pysyvät lisäksi hyvin paikoillaan.

Kalliosepeliä kahdessa eri koossa

Haaviston Soralta saat kalliosepeliä kahdessa eri koossa. Molemmat sopivat kosteudenkatkaisuun ja imetyskenttiin, mutta myös muihin käyttötarkoituksiin.

Meiltä saat myös neuvontaa

Palvelumalliimme kuuluu myös asiakkaan neuvominen materiaalien valinnassa. Käänny siis rohkeasti meidän puoleemme, kun mietit, millaista kiveä tai soraa tarvitset.

Ota yhteyttä tai lähetä tarjouspyyntö

Pienet kalliosepelitilaukset hoidamme muutamassa päivässä, suuremmat urakat toimitamme sovittujen aikataulujen mukaisesti.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous

Haaviston Sora Oy

Rinnetie 3
27840 Köyliö

Kiviainekset

Esa Haavisto
0400 322 278

Rahtimurskaus

Henri Haavisto
050 323 0103

Seuraa meitä somessa! Facebook

Copyright © 2022 Haaviston Sora Oy