YHTEYS-
TIEDOT
0400 322278 Esa Haavisto
050 3230103 Henri Haavisto
-
Kalliomursketta ja luonnonsoraa maanrakennukseen

Murskauksen ammattilaiset − perheyritys kolmannessa polvessa

Me olemme pieni ja joustava perheyritys. Tuotamme kivi- ja maa-aineksia tie- ja maanrakennustyömaille sekä maanviljelyn tarpeisiin. Pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme tukea asiakastamme tie- ja maanrakennusratkaisuissa.

Haaviston Sora on perheyritys jo kolmannessa polvessa, joten murskaus on periytynyt konkarilta kapaloon. Osaaminen on meille tärkeä arvo, ja haluamme olla pieni toimija, jota on helppo lähestyä: teemme ammattitaidolla töitä ihminen ihmiselle.

Kallion murskaus hoituu Haaviston Soralta kätevästi.

Mitä Haaviston Sora tarjoaa?

 • Murskauspalvelu paikan päällä
 • Soran, hiekan ja kallion jalostus erilaisiin käyttötarkoituksiin
 • Materiaalien toimitus maan- ja tierakentamiseen
 • Metsä- ja hiekkateiden rakennus alusta loppuun
 • Hiekoitushiekan ja -sepelin toimitukset
 • Mukula- ja singelikivien toimitukset

Kalliot murskeeksi paikan päällä

Suomi on kovin kallioinen maa, joten monilla työmailla lapio kolahtaa jossain vaiheessa kiveen ja asia on ratkaistava jotenkin, jotta päästään etenemään. Esimerkiksi tie- tai maanrakennuksessa eteen tulevat kallioalueet on poistettava, jotta pohjatyöt voidaan tehdä hyvin.

Kallio on siis räjäytettävä. Ensimmäiseksi kallio louhitaan eli kallioon porataan reikiä, jotka täytetään räjäyteaineella. Sen jälkeen kallio räjäytetään siten, että ei aiheuteta ympäristölle suurta haittaa: kallionlohjareet eivät siis sinkoa taivaan tuuliin vaan kallio hajotetaan siten, että maa liikkuu mahdollisimman vähän.

Kun räjäytystyö on tehty, tuomme murskauskalustomme paikan päälle ja murskaamme kalliolouheen murskeeksi. Koneemme ovat suuria ja painavia, joten kannattaa varmistaa, että tiet ovat tarpeeksi leveät ja kestävät, eikä maa pääse vajoamaan koneiden alla. Esimerkiksi maatiloilla teemme murskausta mieluummin talviaikaan, jolloin maa on jäässä ja kantaa paremmin.

Näin valmistaudut louhintaan ja murskaukseen

 • Ota yhteys paikalliseen ympäristövalvojaan ja hanki tarvittavat luvat
 • Tilaa louhija hyvissä ajoin ja tee louhintasuunnitelma
 • Tilaa murskauspalvelu hyvissä ajoin: mieti tarkkaan, mihin vuodenaikaan louhinta ja murskaus kannattaa suorittaa, jotta maa kantaa, ja mahdolliset pöly- ja meluhaitat hallitaan
 • Pidä yllä naapurisopua: keskustele naapureiden kanssa hyvissä ajoin siitä, että työmaa tulee mahdollisesti aiheuttamaan melua ja pölyä
 • Varmista, että louhittavalta alueelta on poistettu pintamateriaalit ja puut
 • Etsi murskatulle materiaalille riittävän tilavat läjityspaikat

Kun kallio on louhittu, tuomme koneet paikan päälle lavettiautoilla. Teiden täytyy siis ollariittävän leveitä ja hyväkuntoisia, jotta pääsemme ongelmitta paikalle. Suoritamme murskauksen ja kuljetamme materiaalin sopimuksen mukaan joko läjityspaikkaan tai kuskaamme sen kauemmas.

Haaviston Sora palvelee ympäri vuoden

Meillä on kokemusta murskauksesta sekä tie- ja maanrakennuksesta yhteensä yli 100 miestyövuotta. Teemme murskauksen kokeneesti ja luotettavasti. Meillä on myös paljon yhteistyökumppaneita kuljetus- ja louhintasektorilla, joten suosittelemme teille mielellämme jotain kumppaneistamme.

Oletko ryhtymässä maan- tai tierakennusprojektiin? Ota yhteyttä meihin, niin suunnitellaan yhdessä projektisi tarpeet.

Ota yhteyttä >>

Facebook ikoni Linkedin ikoni

Copyright 2020 © Haaviston Sora Oy