Laadukkaat kiviainekset ja ketterä rahtimurskauspalvelu

Murskauksen ammattilaiset − perheyritys kolmannessa polvessa

Me olemme pieni ja joustava perheyritys. Tuotamme kivi- ja maa-aineksia tie- ja maanrakennustyömaille sekä maanviljelyn tarpeisiin. Pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme tukea asiakastamme tie- ja maanrakennusratkaisuissa.

Haaviston Sora on perheyritys jo kolmannessa polvessa, joten murskaus on periytynyt konkarilta kapaloon. Osaaminen on meille tärkeä arvo, ja haluamme olla pieni toimija, jota on helppo lähestyä: teemme ammattitaidolla töitä ihminen ihmiselle.

Kallion murskaus hoituu Haaviston Soralta kätevästi.

Mitä Haaviston Sora tarjoaa?

  • Murskauspalvelu paikan päällä
  • Soran, hiekan ja kallion jalostus erilaisiin käyttötarkoituksiin
  • Materiaalien toimitus maan- ja tierakentamiseen
  • Metsä- ja hiekkateiden rakennus alusta loppuun
  • Hiekoitushiekan ja -sepelin toimitukset
  • Mukula- ja singelikivien toimitukset

Kalliot murskeeksi paikan päällä

Suomi on kovin kallioinen maa, joten monilla työmailla lapio kolahtaa jossain vaiheessa kiveen ja asia on ratkaistava jotenkin, jotta päästään etenemään. Esimerkiksi tie- tai maanrakennuksessa eteen tulevat kallioalueet on poistettava, jotta pohjatyöt voidaan tehdä hyvin.

Kallio on siis räjäytettävä. Ensimmäiseksi kallio louhitaan eli kallioon porataan reikiä, jotka täytetään räjäyteaineella. Sen jälkeen kallio räjäytetään siten, että ei aiheuteta ympäristölle suurta haittaa: kallionlohjareet eivät siis sinkoa taivaan tuuliin vaan kallio hajotetaan siten, että maa liikkuu mahdollisimman vähän.

Kun räjäytystyö on tehty, tuomme murskauskalustomme paikan päälle ja murskaamme kalliolouheen murskeeksi. Koneemme ovat suuria ja painavia, joten kannattaa varmistaa, että tiet ovat tarpeeksi leveät ja kestävät, eikä maa pääse vajoamaan koneiden alla. Esimerkiksi maatiloilla teemme murskausta mieluummin talviaikaan, jolloin maa on jäässä ja kantaa paremmin.

Kun kallio on louhittu, tuomme koneet paikan päälle lavettiautoilla. Teiden täytyy siis olla riittävän leveitä ja hyväkuntoisia, jotta pääsemme ongelmitta paikalle. Suoritamme murskauksen ja kuljetamme materiaalin sopimuksen mukaan joko läjityspaikkaan tai kuskaamme sen kauemmas.

Näin valmistaudut louhintaan ja murskaukseen

1

Ota yhteys paikalliseen ympäristövalvojaan ja hanki tarvittavat luvat

2

Tilaa louhija hyvissä ajoin ja tee louhintasuunnitelma

3

Tilaa murskauspalvelu hyvissä ajoin: mieti tarkkaan, mihin vuodenaikaan louhinta ja murskaus kannattaa suorittaa, jotta maa kantaa, ja mahdolliset pöly- ja meluhaitat hallitaan

4

Pidä yllä naapurisopua: keskustele naapureiden kanssa hyvissä ajoin siitä, että työmaa tulee mahdollisesti aiheuttamaan melua ja pölyä

5

Varmista, että louhittavalta alueelta on poistettu pintamateriaalit ja puut

6

Etsi murskatulle materiaalille riittävän tilavat läjityspaikat. Läjityspaikka saa olla maksimissaan 500 metriä louhintapaikalta.

7

Varmista, että tiet kohteeseen ovat koneille tarpeeksi leveät.

8

Ota huomioon melulupa. Saaristossa pesintäaikaan välillä toukokuu-elokuu ei saa meluhaitan takia lupia murskaukseen.

Haaviston Sora palvelee ympäri vuoden

Meillä on kokemusta murskauksesta sekä tie- ja maanrakennuksesta yhteensä yli 100 miestyövuotta. Teemme murskauksen kokeneesti ja luotettavasti. Meillä on myös paljon yhteistyökumppaneita kuljetus- ja louhintasektorilla, joten suosittelemme teille mielellämme jotain kumppaneistamme.

Oletko ryhtymässä maan- tai tierakennusprojektiin? Ota yhteyttä meihin, niin suunnitellaan yhdessä projektisi tarpeet.


Muita artikkeleitamme

Piha kesäksi kuntoon − aloita suunnittelu ajoissa!

Piharakentaminen kannattaa aloittaa suunnittelutyöllä jo talvella, jotta projekti on valmis aloitettavaksi, kun routa keväällä sulaa ja maa kuivahtaa. Lue Haaviston Soran vinkit piharakentamiseen.

Teiden talvikunnossapidon monet haasteet

Suomessa on yli 50 000 kilometriä päällystettyjä maanteitä. Näiden kunnossapito talvisin vaatii paljon ammattitaitoa. Lue millaisia haasteita talvikunnossapitoon liittyy.

Teollisuuspihan kunnostus

Haaviston Soran hallirakennuksia ympäröivä vanha teollisuuspiha oli kuoppainen ja vanha asfaltti oli päässyt kulumaan, joten nyt kesän kynnyksellä päätettiin uusia pihan asfalttipinnoite. Katso kuinka projekti eteni ja millainen lopputuloksesta tuli.

Haaviston Sora Oy

Rinnetie 3
27840 Köyliö

Kiviainekset

Esa Haavisto
0400 322 278

Rahtimurskaus

Henri Haavisto
050 323 0103

Seuraa meitä somessa! Facebook

Copyright © 2023 Haaviston Sora Oy