Laadukkaat kiviainekset ja ketterä rahtimurskauspalvelu

Scania on ollut alusta saakka mainio työjuhta

Luotettava kalusto on Haaviston Soran toiminnassa erityisen tärkeässä asemassa. Arvostamme erityisesti Scania merkkistä raskaskalustoa yli muiden. Vanhojen autojen entisöinnistä kiinnostuneena Esa Haavisto onkin selvittänyt tämän merkin pitkää historiaa ja suunnittelee entisöivänsä museoikäisen Scania -kuorma-auton.

Scania on melkein 130 vuotta vanha yritys, joka valmisti ensin rautatievaunuja. Pian alkoi myös kuorma-autojen valmistus ja ensimmäiset mallit olivat kaksi kertaa nopeampi kuin 1900-luvun alkupuolella käytössä olleet hevoskärryt ja pystyivät kantamaan 1a.5 tonnia kuormaa. Malliltaan auto oli varsin erilainen nykyajan kuorma-autoon verrattuna.

Haaviston Sora luottaa Scaniaan.

Kuva: Ensimmäinen Scania -kuorma-auto.

Esan kiinnostus on erityisesti L/LS/LT 75 sarjan autoihin, joita valmistettiin aina 1960-luvulle asti. Niiden entisöinti on osien saatavuudesta ja auton ajettavuudesta johtuen mahdollista. Tämän aikakauden kuormurit ovat olleet näpsäkkä esi-isä kalustolle, joka on tällä hetkellä Haaviston Soralla päivittäisessä käytössä.

Kuorma-auto työmaalla.

Kuva: LT 75 mallin Scania 1960 -luvulta.


Kehityksen myötä kalustoon on tullut paljon uutta tekniikkaa, kuten 5/10 vaihdetta, 165 hv diesel/205 hv turbomoottorit, itsekantava kori, mittarit kuljettajan edessä, ohjaustehostin sekä ilmajarrut. Kaiken kaikkiaan Scania on osoittautunut syntymästään asti mainioksi työjuhdaksi ja on siten valikoitunut Haaviston Soran ykkösautoksi.

Scania on Haaviston Soran ykkösauto.

Kuva: Haaviston Soran Scania -merkkinen kuorma-auto arkisessa aherruksessaan.


Muita artikkeleitamme

Murskeiden CE-merkintä varmistaa tuotteen laadun

Haaviston Sora toimittaa CE-merkittyjä murskeita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Lue mitä murskeiden CE-merkintä tarkoittaa ja miksi sitä tarvitaan?

Teiden talvikunnossapidon monet haasteet

Suomessa on yli 50 000 kilometriä päällystettyjä maanteitä. Näiden kunnossapito talvisin vaatii paljon ammattitaitoa. Lue millaisia haasteita talvikunnossapitoon liittyy.

Älä tingi tieturvallisuudesta murskaustyömaan lähellä

Valtateiden varsilla tehdään tien kunnostusten, levennysten ja linjausmuutosten yhteydessä usein myös murskaustöitä. Lue mitä riskejä murskaustyömaan lähistöllä on ja miten Haaviston Sora pitää huolta turvallisuudesta.

Haaviston Sora Oy

Rinnetie 3
27840 Köyliö

Kiviainekset

Esa Haavisto
0400 322 278

Rahtimurskaus

Henri Haavisto
050 323 0103

Seuraa meitä somessa! Facebook

Copyright © 2022 Haaviston Sora Oy