YHTEYS-
TIEDOT
0400 322278 Esa Haavisto
050 3230103 Henri Haavisto
-
Kalliomursketta ja luonnonsoraa maanrakennukseen

Älä tingi tieturvallisuudesta murskaustyömaan lähellä

Valtateiden varsilla tehdään tien kunnostusten, levennysten ja linjausmuutosten yhteydessä usein myös murskaustöitä. Liikenne on kesäaikaan vilkasta ja vaaratilanteita tulee, jos murskaustyömaan lähelle asetettuja nopeusrajoituksia ei noudateta.

Valtatien varressa olevat murskaustyömaat ovat haastavia, sillä raskas kalusto joutuu liikkumaan suhteellisen ahtaalla alueella jatkuvan liikennevirran keskellä tai lähituntumassa. Näillä kunnostusalueilla voivat olla käynnissä maankaivuutyöt, erilaisten maamassojen siirrot, rumpujen rakennustyöt, kallioräjäytykset tai louhitun kiven murskaustyöt.

Murskaustyömaan ohitus tehdään autoilijoille mahdollisimman turvalliseksi liikennemerkein ja -valoin, liikenteenohjaajan tai saattoauton avulla, mutta silti työmailla näkee lähes päivittäin yksityisautoilijoita, jotka aiheuttavat vaaratilanteita liian kovilla ajonopeuksilla.

Tieturvallisuus kannattaa muistaa murskaustyömaan lähellä.

Riskit työmaiden lähistöllä

Murskaustyömaa tulee ohittaa nopeusrajoituksia noudattaen, sillä alueella työskentelee paljon maanrakennuskoneita. Esimerkiksi hitaasti ajavaa traktoria ei kannata lähteä ohittamaan nopeusrajoitusalueella, sillä alueella on usein heikko näkyvyys ja liikennerajoitteita. Ruuhkassa tapahtuva ohitus voi aiheuttaa vaaratilanteen. Lisäksi kiven murskauksesta voi vapautua ilmaan kivipölyä, joka saattaa ajautua liikenteen sekaan ja takertua auton tuulilasiin heikentäen näkyvyyttä entisestään.

Työmaan ohittamiseen rakennetaan tarvittaessa kiertotiet, mutta nämä tiet ovat yleensä väliaikaisia, joten ne eivät salli kovia nopeuksia. Korkeuserot, tien pinnoitus ja linjaus sekä liityntätapa pysyvään tiehen voivat aiheuttaa vaaratilanteita, jos rajoituksia ei noudateta.

Haaviston Sora pitää huolta turvallisuudesta

Me Haaviston Soralla olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että työmailla esiintyy vaaratilanteita, jotka liittyvät yksityisautoilijoiden liian suuriin ajonopeuksiin. Toivommekin, että autoilijat kiinnittäisivät paremmin huomiota työmaiden liikennerajoitteisiin, jotta työskentely ja työmaiden ohitus on turvallista kaikille osapuolille.

Me olemme murskausalan perheyritys, joka tuottaa maa- ja kiviaineksia rakentamisen tarpeisiin. Tutustu murskauspalveluihimme täällä.

Ota yhteyttä!

Facebook ikoni Linkedin ikoni

Copyright 2020 © Haaviston Sora Oy